biztosítói megoldások

Biztosítók számára kialakított e-Business megoldásaink célja, hogy segítse partnereinket az online biztosítási ügyintézés minden területén. A kialakított B2C, valamint B2B megoldásaink támogatják a biztosító-specifikus üzleti háttérfolyamatokat, közvetlen az ügyfél és alkuszi kapcsolattartást, értékesítést.

A felmerülő üzleti igényeknek megfelelő dinamikus, testre szabható termékeket javaslunk, melyek segítségével lépés tartható a biztosítási szektor gyors szabályozási, valamint piaci igény változásaival.

Üzleti logikai keretrendszer

Üzleti logikai keretrendszerünk lehetővé teszi a biztosító által használt háttérrendszerek összekapcsolását, a rendszerek hiányosságainak elfedését, valamint egységes, jól dokumentált komplex üzleti szolgáltatások kialakítását. A rendszerben kialakított kompozit szolgáltatások tényleges üzleti funkcionalitást hordoznak, melyek egységesítik az üzleti funkcionalitást, gyorsítják a fejlesztési folyamatokat, valamint tehermentesítik a kapcsolódó rendszereket.

Teljesítmény: A rendszer kialakításából adódóan magas rendelkezésre állással, valamint skálázhatósággal rendelkezik. Rendszerünk nagy terhelés alatt (napi több mint 2 millió hívás) másodpercnél kisebb válaszidővel működik.

Szolgáltatás keretrendszer: Az egységes szolgáltatás interfész segítségével a hívott szolgáltatások, szolgáltatás hierarchiák naplózhatók. A hibakeresés, hibareprodukálás, a rendszer lassulásának okai azonnal meghatározhatók. A meglévő szolgáltatások tetszőleges módon (WS, REST stb.) kiajánlhatók, valamint dokumentálhatóak a hívó fél számára.

24/7 rendelkezésre állás: Az üzleti réteg képes elrejteni, a háttérrendszer elérhetetlenségét (pl. havi/éves zárás), ily módon az alkalmazások számára mindig elérhetőnek látszanak a szolgáltatások.

Cache kezelés: Előre meghatározott szabályok alapján bizonyos adatok elhelyezhetőek az alkalmazás memóriájában, ahonnan a kiszolgálás sokkal gyorsabban megtörténhet.

Ütemezett háttérfolyamatok: Lehetőség van ütemezett háttérfolyamatok definiálására, melyek megvalósíthatnak különböző adminisztratív feladatokat, rendszerek közötti adattovábbítást stb.

Valós idejű konfiguráció: A rendszer komponensei az alkalmazás újraindítása nélkül konfigurálhatóak, akár valós időben is. Adminisztrációs felületünk segítségével a konfiguráció a cluster összes lábán megtörténhet. Lehetőség van továbbá a különböző konfigurációs fájlok, rendszerkapcsolatok állapotának ellenőrzésére.

Rendszerkapcsolatok: Az adatkapcsolati réteg rendelkezik a biztosító-specifikus kommunikációt megvalósító komponensekkel (KEKKH, BOMA, UBIMET stb.), valamint általános adatkapcsolati interfészekkel (Oracle, MySql, MongoDb, WS, MQ, FTP, REST stb.).

Prezentációs keretrendszer

Prezentációs rendszerünk segítségével dinamikussá tehetőek az új, vagy akár a meglévő weboldalak, webalkalmazások is.

Modern webes funkcionalitás: Keretrendszerünk segítségével szabványos, a felhasználói interakcióra dinamikusan működő, valósidőben paraméterezhető felületek állíthatóak elő. Használatával lehetőség nyílik tetszőleges web komponens integrálására, mint például a szociális hálózatok (Facebook, Google+) segítségével megvalósított felhasználói azonosításra, grafikon és diagramrajzolásra, képernyőn történő aláírásra.

Elkülönített megjelenés és üzleti logika: Alkalmazásaink számára kialakított weboldalak elkülönülnek az üzleti logikától. Ily módon az oldalak az üzleti logika fejlesztése előtt megtekinthetők, attól függetlenül alakíthatók. Lehetőség van a kész oldalak, vagy a meglévő oldalak átalakítására.

Integráció: A kliens oldali üzleti logikát megvalósító komponens egy sor HTML kóddal aktiválható, más módosításra az oldalakon nincs szükség. A szerver oldali implementáció az összes elterjedt alkalmazásszerverrel kompatibilis, ez által segítve az alkalmazás telepítését tetszőleges környezetbe.

Screenflow rendszer: Saját fejlesztésű képernyő vezérlő logikánknak köszönhetően lehetőség van a folyamatok futásidőben történő dinamikus konfigurálására, folyamatok mentésére, újratöltésére, több felhasználói folyamat egyidejű futtatására.

Mobil eszközök támogatása: Alkalmazásaink minden elterjedt web böngészőn, valamint mobil eszközökön kifogástalanul működnek.

Szabványos komponensek használata: A keretrendszer megvalósítása során ipari szabványnak számító, kiemelt támogatással rendelkező megoldásokat használtunk fel (Spring, Gwt, JQuery stb.). Keretrendszerünk és alkalmazásaink rendszeres IT biztonsági átvilágításon esnek át.

Díjszámító rendszer

Rendszerünk segítségével lehetőség nyílik a díjszámítási folyamatok tetszőleges alkalmazásba történő kiszervezésére, valamint a kapcsolódó díjszámítási folyamatok gyorsítására.

Teljesítmény: A számítást egy speciálisan erre a célra fejlesztett többszálas futást támogató scriptnyelv végzi. A díjszámítás során használt adatok, valamint a kalkulációs logika felolvasása a memóriából is lehetséges, ezáltal a díjszámítások kapcsán 5-10x sebességnövekedést érhetünk el (az adott alkalmazás által használt adatbázis alapú számításokhoz képest).

Integráció: a díszámítást végző komponens kialakítása során fontos szempont volt, hogy tetszőleges szoftver komponensbe beépíthető legyen. Igény esetén bármilyen programozási nyelvhez készíthető komponens. Az eddig támogatott platformok: Java, .Net, C, C++, Visual Basic, Oracle adatbázis, Microsoft Office alkalmazások.

Platformfüggetlen, generálható számítási logika: A számításokat leíró logika rendszer független, ily módon a változások átvezetése során csak a leírófájlok frissítésére van szükség. A leíró fájl igény esetén tetszőleges adatforrásból (XML, SQL, Excel tábla stb.) kézi beavatkozás nélkül generálható, ezzel minimalizálva a változások átvezetésének költségét.